Ugrás a fő tartalomra

Gumiburkolat játszótérre, sportpályára

A játszótéren felszabadultan játszó gyerekek látványánál kevesebb szórakoztató dolog van a világon, azonban az ritkán kelt pozitív érzéseket, amikor egy nem túl jól irányzott mozdulat vagy baleset következtében tekegolyóként csattannak valamilyen nem túl kellemes felületen. Ugyanez igaz a sportpályákra is: ki nem ismerkedett még meg a parketta vagy a beton könyörtelenségével életében? A baleset és sérülések elkerülésére jó megoldást jelenthet a gumiburkolat, amiből sok féle változat érhető el.

Sportokhoz

Gumiburkolatot rengeteg helyen lehet alkalmazni: többcélú sportpályákon, ahol kosárlabdát, röplabdát, teniszt, focit vagy kézilabdát lehet játszani, játszótereken, fitneszparkokban vagy edzőtermekben is. Beltéri és kültéri megoldások is egyaránt léteznek. Két fő változata a téglából vagy lapokból összeállított, vagy az öntött gumiburkolat, ami rövid cikkünk fő témája is.

Ez a borítás számos funkcionális és fenntartással kapcsolatos előnnyel bír. Az elsődleges dolog, hogy valamilyen szinten segít meggátolni a fizikai sérüléseket: az esésvédő gumiburkolat némileg tompítja, csillapítja a becsapódó testet érő erőhatást. Egy sportpálya vagy edzőterem esetében ez magától értetődő és bár egy játszótér kapcsán az embernek nem a Minden héten háború című film jut eszébe egyből, sokat jelenthet egy ilyen megoldás baj esetén. Ráadásul még higiénikusabb a jól bevált homoknál is (ami esetenként sajnos macskamágnesként is funkcionál). Az öntött gumiburkolat másik elvitathatatlan előnye az, hogy sima, egyenletes, de megfelelő tapadást biztosító felületet ad, ami kedvez a sportokat űzők számára.

Fenntartás

Fenntartás szempontjából az öntött gumiburkolat az egyik legjobb választás, mivel bár az elkészíttetés költsége magasnak tűnhet a beruházáskor, hosszabb távon megtérül az ára, hiszen ez az egyik leginkább strapabíró, nedvesség- és kopásálló megoldás. 

Természetesen ezek a borítások is karbantartást igényelnek, illetve érdemes egyeztetni a kivitelezővel azzal kapcsolatban is, hogy mennyire hajlamos felmelegedni a nyári hőségben az általunk választott felülettípus is. 

Végszó

A gumiburkolat rengeteg előnnyel bír a klasszikus lehetőségekkel szemben, mint amilyen a beton, a homok, de a gyakran túl gyorsan kopó, rosszul illesztett gumilapok sem válnak be. Legyen szó sportpályákról vagy játszóterekről, kényelmes és biztos megoldást jelent. A beszerzéshez és kivitelezéshez a Játszókert Kft.-t ajánljuk, akik széles termékpalettát és profi munkát kínálnak vevőik számára. Honlapjukat ide kattintva érheted el.


Kép forrása: [link]

Megjegyzések