Ugrás a fő tartalomra

A Xiaomi okos otthon megoldásai

Az okos otthon témaköre korábban is felbukkant már a Zsalupress blogján, akkor a modern házak kapcsán. Ma kicsit jobban elmélyedünk a témában, megvizsgáljuk, hogy konkrétan milyen megoldásokat tudunk összeállítani a Xiaomi okos otthon megoldásait illetően. A választásunk azért a Xiaomi, mivel jelenleg talán ők adják a legszélesebb körét az okos otthon kiegészítőknek.

Mindezek mellett azt is elmondhatjuk hogy léteznek olyan irányú fejlesztései is a márkának, amik lehetővé teszik más gyártók által létrehozott eszközök csatlakoztatását is.

Xiaomi MI Home, a szoftver ami mindent összeköt

A teljes rendszer gyakorlatilag mindenre kínál valamilyen megoldást, a szórakozástól az egészséggel kapcsolatos megoldásokig. A teljes rendszert közrefogja a Xiaomi Mi Home alkalmazás, mely a kezdeti nehézségek ellenére napról napra stabilabbá és hasznosabbá válik. A szoftver segítségével az okostelefonunkról is elérhetővé válnak a szenzorok és a különböző eszközök.

A szoftver segítségével nem csak az eszközeink felügyeletét láthatjuk el, de akár saját magunk is összerakhatunk automatizációkat. Lényegében olyan összefüggéseket állíthatunk össze vele amilyet csak akarunk, legalábbis elméletben. A szoftver még erősen a fejlődési fázisában van, de a lényeg hogy kellő mértékben erősödik.

Okos otthon eszközök a Xiaomi-tól

A Xiaomi MI Home önmagában még értéktelen, szükség van néhány eszközre is a használatához. A kínálat már hazánkban is bőséges, itt például közel 200 okos otthon kiegészítőt találhatsz.

Érdekes okos otthon kiegészítők

Jól példázza a smart home érdekében bevethető eszközök sokszínűségét, hogy olyan speciális célra szolgáló okoseszközök is előfordulnak a Xiaomi kínálatában, mint az okos wc-ülőke.
  • Találunk okosfogkefét, ami méri a fogmosás hatékonyságát. 
  • Kézmozgást érzékelő automatikus szappanadagolót, amely felméri mennyi szappanra is lesz szükséged a kézmosáshoz, így spórol is neked.
Mindezt pedig vezérelhetjük a Magic Cube controllerrel, mely jobban hasonlít egy dobókockára mint egy programozható távirányítóra.

Nem csak a Xiaomi létezik...

de érdemes elköteleződni mellette, hiszen komplex eszköztárat szolgáltat és biztosítja a kapcsolatot is a rendszerek között. A szoftver fejlődésével és az eszközök egyre elérhetőbb áraival biztosan jól járunk vele.

Te ismered a Xiaomi okostermékeit? Írd meg elégedett vagy e vele!


A kép forrása: [link]

Megjegyzések